Stichting BVI®
Burgemeester Vitringalaan 14
3851 PM  Ermelo
T: 0341-844038
E: info@stichtingbvi.nl
Klik hier voor het Keurmerk Integriteitzorg
Home Wie zijn wij? Onze visie De BVI® methode Ons aanbod INN Contact Sponsors

De directie

De leiding van de stichting BVI is in handen van John A.J. Lampers (1971). Zijn specialisme is veiligheid. Als voormalig Inlichtingen en Veiligheidsofficier bij de Luchtmacht weet hij wat het is om zorg te dragen voor de veiligheid van manschappen.
Na zijn militaire loopbaan is hij verantwoordelijk geweest voor het beveiligen van de Amerikaanse Ambassade, de Ambassadeur en het Amerikaans Consulaat in Nederland.
Hij is oprichter van het Integriteit Netwerk Nederland (INN) op LinkedIn.

Directieadviseur

De BVI -methode is ontwikkeld op basis van de concepten van Maarten Kouwenhoven (1946). Maarten is psycholoog en management consultant. Zijn specialisme is integriteit.
Hij werkte 20 jaar als chef de clinique in een psychiatrisch ziekenhuis en ontwikkelde daar de methode van het positief sanctioneren. Zowel de veiligheid als de integriteit namen daardoor enorm toe. Deze methodiek werd later ook in het onderwijs met veel succes toegepast.
Sinds 1990 is hij zelfstandig gevestigd als organisatie adviseur en werkte o.a. 10 jaar bij KPMG.
Hij is internationaal erkend opleider en auteur van diverse handboeken en artikelen, waaronder het Handboek Strategisch coachen (Nelissen, 2007).


Raad van advies  

Bas de Gaay Fortman is hoogleraar Political Economy of Human Rights aan de Universiteit Utrecht en emeritus hoogleraar Political Economy aan het Institute of Social Studies in Den Haag.
Bij Routledge verscheen van hem in 2011 "Political Economy of Human Rights. Rights, Realities and Realization. Van recente datum is ook zijn boekje "Doe het! Paulus' testament van burgerlijke waarden".

Iteke Weeda (1943) is voormalig hoofddocent sociologie van Wageningen Universiteit en emeritus hoogleraar emancipatievraagstukken van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij verrichtte onderzoek en publiceerde op het gebied van relaties, huwelijk, echtscheiding; vriendschap, intimiteit en erotiek; emotionele intelligentie, adequaat gebruik van intuïtie en m/v communicatiestijlen in organisaties. Zij is auteur van vele boeken, waaronder het boek ‘Spiritualiteit en Wetenschap’ (1996) waaraan ruim honderd mensen meewerkten.

Paul de Blot SJ (1924) begon zijn loopbaan voor de oorlog in Indonesie op een suikerfabriek in de chemische technologie. Na zijn Japanse krijgsgevangenschap werkte hij mee aan de industriële opbouw van Indonesie. Hij studeerde filosofie, wis- en natuurkunde, theologie, politicologie, psychologie en spiritualiteit en promoveerde in de bedrijfskunde. Hij doceerde 15 jaar in Indonesïë aan de staatsuniversiteit in staatskunde, theologie, filosofie, cultuurfilosofie en ecologische technologie. Sinds 1979 is hij verbonden aan de Universiteit Nyenrode. Op zijn 86ste werd hij hoogleraar in Business Spiritualiteit.
Hij schreef verschillende publicaties over psychologie, cultuurmanagement, exportmanagement en business spiritualiteit.


verder naar onze visie